Tuotekuvaus
Teräsvartinen puukahvainen rosettirauta, jossa kolme vaihdettavaa valumetallista muottia. Tuotteelle ainoastaan käsinpesu!
Rosettitaikina:
noin 25 rosettia
2 munaa
1 rkl sokeria
2 dl maitoa tai kivennäisvettä
2 dl vehnäjauhoja
Kypsentämiseen: rypsiöljyä
Pinnalle: tomusokeria
- Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito tai kivennäisvesi ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan.
- Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa (170–180°C). Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Voit myös käyttää apunasi digitaalista lämpömittaria.
Varaa padan viereen talouspaperilla peitetty lautanen. - Kuumenna rosettirauta kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastamasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa. Upota taikinaan kastettu rauta öljyyn. Kun rosetti on vaaleanruskea, nosta rauta ylös.
- Irrota rosetti raudasta lautaselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.
- Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.