Puisen leikkuulaudan hoito- ja käyttöohje

  1. Kun otat puisen leikkuulaudan käyttöön, öljyä leikkuulaudan kaikki pinnat reilusti elintarvikekäyttöön parhaiten soveltuvalla parafiiniöljyllä, jota saa meiltä ja apteekista. Muista öljytä myös päädyt.
  2. Anna öljyn imeytyä puupintaan mielellään yön yli siten, että lauta on pystyasennossa. Toista käsittely
  3. Kuivaa lauta ylimääräisestä öljysta.

Näin käsiteltynä ruoka-aineiden hajut, maut ja värit eivät enää imeydy puupintaan niin herkästi. Lisäksi leikkuulauta saa paremman kosteudenkeston!

Muita ohjeita

  • Uudista öljykäsittely aina, kun lauta tuntuu kuivalta ja karhealta.
  • Puinen leikkuulauta ei kestä liotusta tai konepesua! Nopea käsinpesu tiskiharjalla juoksevan, kuuman veden alla on sille riittävä puhdistustoimenpide.
  • Aseta lauta pesun tai öljyämisen jälkeen kuivumaan siten, että molemmat sen pinnat pääsevät kuivumaan yhtäaikaisesti. Näin leikkuulauta ei lähde vääntyilemään.