Teräspannun hoito- ja käyttöohje

  • Teräspannua voi käyttää kaikilla liesityypeillä, myös induktiolla.
  • Pannua käytettäessä lämpötilan säätö on käytön kannalta tärkeää. Teräspannu ruskistaa huomattavasti matalammissa lämpötiloissa kuin esim. pinnoitetut pannut. Tämä vaatii alkuun hieman harjoittelua!
  • Herkempiä raaka-aineita, kuten kanaa ja punaista kalaa paistaessa, alenna paistolämpötilaa vähintään kolmanneksella.
  • Valkuaispitoiset ja rasvattomat raaka-aineet, kuten kananmuna ja valkoinen kala tarttuvat hyvin herkästi teräkseen. Niiden paistamiseen suositellaan pinnoitettua pannua!
  • Ruostumattoman teräspannun voi huoletta pestä astianpesukoneessa.
  • Pannulla voi käyttää sekä muovi-, puu- että metallivälineitä.
  • Jos pannuun palaa jotain kiinni, sen voi poistaa joko kiehauttamalla siinä vettä ja pesemällä tiskiharjalla, tai vaikeammissa tapauksissa hankaamalla sitä karkealla sienellä tai teräsvillalla.
  • Laadukas ruostumaton teräspannu kestää käytössä vuosikymmeniä.