Tuotekuvaus
Suoriksi paistettujen pekonien salaisuus on pekoniprässi.
Tämä laatta asetetaan ohuen pihvin tai pekonisiivun päälle, jolloin se ei käyristy.
Prässi on valmistettu alumiinista joka johtaa hyvin lämpöä sekä kestää kuumuutta, kahva on puuta joka ei kuumene pannulla.
Kun käytät prässiä niin suosittelemme käyttämään mahdollisimman isoa pannua tai parilaa, mieluusti terästä tai valurautaa, pinnoitetulla pannulla pinnoite saattaa vaurioitua.
Käyttöohje:
Lämmitä prässiä pannulla muutama minuutti (ei pakollista)
Laita raaka pekoni pannulle, ilman että siivut menevät päällekkäin.
Aseta pekoniprässi varovasti pekonien päälle, se painaa pekoninen tasaiseksi ja estää sen käpristymisen.
Paista normaalisti ja anna pekonin rauhassa ruskistua. Käännä pekoni tarvittaessa, painoa ei välttämättä tarvitse käyttää molemmin puolin.
Tarvittaessa prässiä voi hieman painaa, mutta varo rasvaroiskeita.Käytä tarvittaessa patahansikasta jotta suojaat kätesi rasvaroiskeilta.
Pannun ei tarvitse olla todella kuuma, pekoni ruskistuu pienemmälläkin lämmöllä.
Poista prässi varovasti, käytä tarvittaessa patahansikasta. Kahva itsessään ei kuumene, mutta alumiini johtaa hyvin lämpöä ja rasvaa voi roiskua.
Jos prässiin on jäänyt kiinni pekonia, voit irrottaa ne kuumuutta kestävillä pihdeillä. Rapeaksi paistettu pekoni yleensä irtoaa hyvin prässistä.
Puhdista pekoniprässi käsinpesulla, älä kuitenkaan liota puisen kahvan takia.
Prässillä voi paistaa muitakin prässättäviä asioita kuten kalaa, lihaa tai vaikka täytettyjä tortillalettuja.
Valmistaja: Exxent
Korkeus: 6,5 cm
Leveys: 13 cm
Syvyys: 23 cm
Mitat: paino 0,53kg
Materiaali: alumiini, puu