Tuotekuvaus
Mac Superior -sarjan 20 cm pitkä kokkiveitsi. Pyöreä kärki on teroitettu kauttaaltaan, joka mahdollistaa viillot kuten terävällä kärjellä, mutta helpottaa esimerkiksi lihan kalvoa poistettaessa.
Mac -veitset ovat jo vuosikymmeniä kuuluneet ammattilaisten ja tosiharrastajien lempityökaluihin keittiössä. 700 -vuotisella perinteellä ja japanilaisella ammattitaidolla valmistetut veitset ovat teräviä, kahvat käteen sopivia sekä tasapaino kahvan ja terän välillä täydellisyyttä hipova.
Veitsen terä on ruostumatonta Molybdenum Vanadium -terässekoitetta, johon kovuus saadaan lisäämällä teräsmassaan vanadiumia, molybdeenia ja volframia. Rockwellin asteikolla kovuudet Mac Superior veitsissä ovat C60. Teroituskulma on Maceissä pieni, noin 10 astetta.
Japanilaiset keittiöveitset ovat erittäin kovaa ja ohutta metallia. Siksi niitä ei saa hakata tai vääntää mihinkään koviin aineksiin, kuten jäiseen tai luiseen lihaan, kookospähkinään, säilykepurkin kansiin tms. Vaarana on konkreettinen palojen irtoaminen terästä.
Laadukkaita keittiöveitsiä ei myöskään tule koskaan pestä astianpesukoneessa, vaan mielellään heti käytön jälkeen nopea vesipesu ja kuivaus. Säilyttämiseen soveltuvat kaikki ratkaisut, joissa veitsien terään ei pääse hakkaamaan muita metalleja, kuten esimerkiksi jos veitset säilyttää vetolaatikossa muiden keittiön pienvälineiden kanssa.