Tuotekuvaus
Kuluviin pinnoitteisiin kyllästyneelle on tarjolla monia vaihtoehtoja. Niistä helppohoitoisin on ruostumaton teräs paistinpannu.
Teräs paistinpannussa ei ole varsinaisia hoito-ohjeita, suosittelemme vain kovaa käyttöä. Ruostumaton teräspannu sopii kaikille lämmönlähteille ja liesitasoille, myös induktioliedelle. Teräs paistinpannu sopii käytettäväksi myös uunissa.
Ruostumattomasta teräksestä valmistetutussa paistinpannussa on paksu kerrospohja, eli teräspohjan välissä on prässättynä alumiinilevy, joka jakaa lämmön tasaisesti koko pohjalle. Kerrospohjan etu ilmenee esimerkiksi silloin, kun paistinpannua käyttää pohjaa pienemmällä keittolevyllä. Paksu pohja jakaa lämmön tasaisesti ja ehkäisee tarttuvuutta.
Lämpötilan säätö on käytön kannalta tärkeää. Teräspannu ruskistaa huomattavasti matalammissa lämpötiloissa kuin pinnoitettu paistinpannu, joten on tärkeää laskea paistolämpötiloja välttääkseen pohjaan palamisen ja tarttumisen.
Rasvattomissa raaka-aineissa kuten kana, vähennä paistolämpötilaa kolmanneksella totutusta. Korkean valkuaispitoisuuden sisältäville raaka-aineille, kuten kananmunalle tai valkoiselle kalalle suositellaan edelleen pinnoitettua paistinpannua.
Teräspannu voidaan pestä astianpesukoneessa. Pannulla voi käyttää sekä muovi-, puu- että metallivälineitä.