Tuotekuvaus
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu spätzlerauta, jossa pyöreät reiät.
Hyvä ja Suomessa hieman tuntemattomampi lisuke on monille Keski-Euroopan matkaajille tuttu spätzle. Makaronin tapainen, hieman juoksevammasta taikinasta keitetty spätzle paistetaan vielä pannulla keittämisen jälkeen. Näin saavutetaan kullanruskea pinta, jolloin koostumus ja maku ovat miellyttävät.
Spätzleohje:
500 gramma vehnäjauhoja 3 dl vettä 5 kanamunaa 1 tl suolaa Voita paistamiseen
Riko kananmunista rakenne ja lisää jauhot ja suola. Lisää puolet vesimäärästä ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää loppu vedestä hiljalleen sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja hieman sitkostunutta. Kuumenna reilu kattilallinen vettä ja lisää keitinveteen suolaa. Annostele taikina spätzlerautaan ja liikuttele edestakaisin, jolloin reiät annostelevat halutunkokoiset spätzlepalat. Keitä pari minuuttia ja nostele reikäkauhalla valumaan. Paista spätzleihin pannussa kullanruskea pinta ja tarjoile kuumana.
Tuotteen voi puhdistaa astianpesukoneessa.