Puisen leikkuulaudan hoito- ja käyttöohje
- Kun otat puisen leikkuulaudan käyttöön, öljyä leikkuulaudan kaikki pinnat reilusti elintarvikekäyttöön parhaiten soveltuvalla parafiiniöljyllä, jota saa meiltä ja apteekista. Muista öljytä myös päädyt.
- Anna öljyn imeytyä puupintaan mielellään yön yli siten, että lauta on pystyasennossa. Toista käsittely
- Kuivaa lauta ylimääräisestä öljysta.
Näin käsiteltynä ruoka-aineiden hajut, maut ja värit eivät enää imeydy puupintaan niin herkästi. Lisäksi leikkuulauta saa paremman kosteudenkeston!
Muita ohjeita
- Uudista öljykäsittely aina, kun lauta tuntuu kuivalta ja karhealta.
- Puinen leikkuulauta ei kestä liotusta tai konepesua! Nopea käsinpesu tiskiharjalla juoksevan, kuuman veden alla on sille riittävä puhdistustoimenpide.
- Aseta lauta pesun tai öljyämisen jälkeen kuivumaan siten, että molemmat sen pinnat pääsevät kuivumaan yhtäaikaisesti. Näin leikkuulauta ei lähde vääntyilemään.