Tuotekuvaus
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu spätzlerauta, jossa pyöreät reiät
Hyvä ja Suomessa hieman tuntemattomampi spätzle on monille Keski-Euroopan matkaajille tuttu lisuke. Pastan kaltainen, hieman juoksevammasta taikinasta keitetty spätzle paistetaan vielä pannulla keittämisen jälkeen. Näin saavutetaan kullanruskea pinta, jolloin koostumus ja maku ovat miellyttävät.
Spätzleresepti:
- 500 grammaa vehnäjauhoja
- 3 dl vettä
- 5 kanamunaa
- 1 tl suolaa
- Voita paistamiseen
- Riko kananmunista rakenne ja lisää jauhot ja suola.
- Lisää puolet vesimäärästä ja vatkaa taikina tasaiseksi.
- Lisää loppu vedestä hiljalleen sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja hieman sitkostunutta.
- Kuumenna reilu kattilallinen vettä ja lisää keitinveteen suolaa.
- Annostele taikina spätzlerautaan ja liikuttele edestakaisin, jolloin reiät annostelevat halutunkokoiset spätzlepalat.
- Keitä pari minuuttia ja nostele reikäkauhalla valumaan.
Paista spätzleihin pannussa kullanruskea pinta ja tarjoile kuumana.
Spätzlerauta on konepesunkestävä.
Valmistaja: Westmark
Mitat: 31,5 x 10,8 x 7 cm
Materiaali: Ruostumaton teräs

