Tuotekuvaus
Todella jykevä puukahvainen valualumiininen rosettirauta, jolla voit valmistaa kaksi erilaista kuviota kerralla. Setissä mukana kolme erilaista rosetti ja krustadi muottia. Rosettiraudalla valmistat perinteiset öljyssä kypsennettävät ja sokerilla kuorrutetut rosetit ja krustadeilla rapeat kupit joko suolaiselle tai makealle täytteelle. Käsinpestävä.
- Valmistaja: Nordic Ware USA
- Materiaali: Pinnoitettu valualumiini
- Paino: 0,6 kg
- Rosettirauta mitat: 7,5 x 7,5 x 2 cm
- Krustadirauta mitat: 7,5 x 7,5 x 3 cm
Rosettitaikina:
noin 25 rosettia
2 munaa
1 rkl sokeria
2 dl maitoa tai kivennäisvettä
2 dl vehnäjauhoja
Kypsentämiseen: rypsiöljyä
Pinnalle: tomusokeria
- Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki. Lisää joukkoon sokeri, maito tai kivennäisvesi ja lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kuumenna öljy padassa. Käytä pienehköä pataa tai kattilaa, sillä rosetit paistetaan yksi kerrallaan.
- Voit aloittaa paistamisen, kun öljy on kuumaa (170–180°C). Tarkista sopiva lämpö pudottamalla leipäkuutio pataan. Kun leipä ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuuma. Voit myös käyttää apunasi digitaalista lämpömittaria.
Varaa padan viereen talouspaperilla peitetty lautanen. - Kuumenna rosettirauta kastamalla se kuumaan rasvaan. Valuta ylimääräinen rasva pataan. Kasta rauta taikinaan yläreunaan saakka. Varo kastamasta raudan yläosaa taikinaan, sillä rosetin irrottaminen on silloin vaikeaa. Upota taikinaan kastettu rauta öljyyn. Kun rosetti on vaaleanruskea, nosta rauta ylös.
- Irrota rosetti raudasta lautaselle talouspaperin päälle. Käytä tarvittaessa varoen apuna ruokaveistä. Kuumenna rauta uudelleen öljyssä ja kasta taikinassa. Jatka paistamista, kunnes taikina on käytetty.
- Siivilöi jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.
Arviot
Arvosteluja ei vielä ole