Tuotekuvaus
Teräksinen paistokasari sopii käytettäväksi kaikilla lämmönlähteillä ja liesitasoilla, mukaan lukien induktiotasolla. Teräskasaria voi käyttää myös uunissa.
Paistokasarissa on paksu, nk. sandwich- eli kerrospohja, jolloin teräspohjan välissä on prässättynä alumiinilevy, joka jakaa lämmön tasaisesti koko pohjalle. Kerrospohjan etu ilmenee esimerkiksi silloin, kun paistokasaria käyttää pohjaa pienemmällä keittolevyllä: alumiinilevyn ansiosta koko pohja lämpenee tasaisesti ja on käytettävissä paistamiseen. Paksu pohja tasoittaa myös lämpöä ja ehkäisee jonkin verran tarttuvuutta.
Lämpötilan säätö käytön kannalta tärkeää. Paistokasarin ruostumaton teräspinta ruskistaa huomattavasti matalammissa lämpötiloissa kuin pinnoitettu paistokasari, joten onkin tärkeää laskea paistolämpötiloja välttääkseen pohjaan palamisen ja tarttumisen.
Herkimmissä raaka-aineissa, kuten kana tai punainen kala, vähennä paistolämpötilaa kolmanneksella totutusta. Korkean valkuaispitoisuuden sisältäville raaka-aineille, kuten kananmunalle tai valkoiselle kalalle, suositellaan edelleen pinnoitettua paistokasaria. Valkuaisaineet tarttuvat teräkseen jo matalissa lämpötiloissa ja siistin paistotuloksen saavuttaminen on erittäin hankalaa.
Ruostumattoman teräskasarin voi pestä astianpesukoneessa. Pannulla voi käyttää sekä muovi-, puu- että metallivälineitä. Paistokasariin on saatavana kansi.