Tuotekuvaus
Teräksestä valmistettu paistokasari sopii käytettäväksi kaikilla lämmönlähteillä, mukaan lukien induktiotasolla. Teräskasaria voi käyttää myös uunissa.
Teräskasarissa on paksu kerrospohja. Teräspohjan välissä on prässättynä alumiinilevy, joka jakaa lämmön tasaisesti koko astiaan. Kerrospohjan etu ilmenee silloin, kun paistokasaria käyttää pohjaa pienemmällä keittolevyllä: alumiinilevyn ansiosta koko pohja lämpenee. Paistokasarin paksu pohja tasoittaa lämpöä ja ehkäisee tarttuvuutta.
Lämpötilan säätö on käytön kannalta tärkeää. Paistokasarin teräspinta ruskistaa huomattavasti matalammissa lämpötiloissa kuin pinnoitetut kollegansa, joten onkin tärkeää laskea paistolämpötiloja välttääkseen pohjaan palamisen ja tarttumisen.
Herkimmissä raaka-aineissa, kuten kana tai vaalea kala, vähennä paistolämpötilaa kolmanneksella totutusta. Korkean valkuaispitoisuuden sisältäville raaka-aineille, kuten kananmunalle tai valkoiselle kalalle, suositellaan edelleen pinnoitettua paistokasaria. Valkuaisaineet tarttuvat teräkseen jo matalissa lämpötiloissa ja siistin paistotuloksen saavuttaminen on erittäin hankalaa.
Ruostumattoman teräskasarin voi pestä astianpesukoneessa. Pannulla voi käyttää sekä muovi-, puu- että metallivälineitä. Paistokasariin on saatavana kansi.