Pressopannut

Pressopannu eli ranskalaistyylinen kahvipannu tunnetaan myös nimillä French press tai cafetière. Pressopannu valmistaa kahvin erottamalla kahvinpuruista öljyt ja aromit ilman suodatinta, mikä antaa kahville täyteläisen ja voimakkaan maun yksinkertaisella menetelmällä. Pressopannun pohjalle laitetaan jauhettu kahvi (yleisesti suodatinjauhatusta hieman karkeampi jauhatus, mutta voit kokeilla eri jauhatuksia) ja päälle kaadetaan kuuma, hieman kiehumispisteen alle oleva vesi noin 92-96 astetta. Sekoita kahvi-vesi -seos ja anna seistä noin 4 minuuttia. Tämän jälkeen purut painetaan pressopannun pohjaan sihdin avulla hitaasti.

Pressopannulla valmistettu kahvi on aavistuksen täyteläisempää, sillä valmistustavan ansiosta kahvin rasva ja maut eivät jää suodatinpaperiin. Voit keittää pressopannussa sen kokoisia annoksia kun haluat eikä sinun tarvitse keittää koko pannullista. Pressopannu kannattaa aina esilämmittää pelkällä kuumalla vedellä, jotta saat kahvin säilymään lämpimänä kauemmin. Pressopannulla voidaan toki valmistaa myös viimeaikoina pinnalla olleita cold brew – kahveja pitkällä haudutusajalla. Saatavilla myös pressopannun varalasit ja varasihdit.