Tuotekuvaus
Pizzapelti sinistettyä terästä, joka sopii loistavasti pannupizzan tekoon.
Pizzapellin halkaisija 20cm, korkeus 2,5cm, lämmönkesto max 300°C
Esivalmistelu: lämmitä uuni 150°C ja polta uunissa pellin tehdasrasvat pois pinnasta, noin 30 minuuttia.
Anna pellin jäähtyä ja pelti on käyttövalmis.
Voit myös rasvapolttaa pannua lisää halutessasi:
Lämmitä uuni 175°C, levitä pellin pinnoille ohut kerros lämpöä kestävää kasviöljyä, esim. rypsiöljy.
Polta peltiä uunissa kunnes se lopettaa savuamisen, anna jäähtyä, lisää uusi kerros öljyä ja polta uudestaan uunissa. Tee tämä yhteensä 3 kertaa ja saat peltiisi tarttumattoman pinnan joka suojaa sitä hyvin myös ruosteelta.
Pizzapellille emme suosittele vesipesua, mutta jos se täytyy tehdä, kuivaa sen jälkeen pannu huolellisesti uunissa, jäähdytä pannu ja levitä ohut kerros kasviöljyä jotta pannu ei ruostu.
Jos pannu pääsee vahingossa ruostumaan, hinkkaa ruoste pois esim. teräsvillalla, pese se huolellisesti ja aloita uusi rasvapoltto aiempien ohjeiden avulla.