Kuohuviinin jäähdytys kesäjuhlissa

Juomien tarjoilu viileinä voi olla hankalaa helteisissä kesäjuhlissa. Onneksi on hyviä tapoja varmistaa, että juomat pysyvät raikkaina ja kylminä koko juhlan ajan. Tässä blogissa esittelemme muutamia hyviä välineitä joilla juomien viilennys onnistuu:

Viininjäähdyttimet eli coolerit

Viininjäähdytin on astia, joka on suunniteltu pitämään viini tai muu juoma viileänä tarjoilun aikana. Se on erityisen hyödyllinen, kun viiniä tarjoillaan lämpimissä olosuhteissa, kuten kesäjuhlissa. Viininjäähdytin pitää pullosi kylmänä huomattavasti pidempään ruokapöydässä, piknikillä ja juhlissa. 

Viininjäähdyttimien yleisimpiä malleja ovat: Yhden pullon vetävä perinteinen kaksiseinäinen malli, geelitäytteinen pakastettava hiha, joka vedetään pullon ympärille ja iso maljan tai ämpärin muotoinen amme johon mahtuu useampi pullo kerralla.

Kaksiseinäinen viininjäähdytin

Sylinterin mallisen viininjäähdyttimen ideana on pitää valmiiksi kylmä pullo pidempään kylmänä, eli siihen ei laiteta jäitä tai vettä. Siihen mahtuu normaalikokoinen viini- tai samppanjapullo. Näissä on kaksinkertainen seinärakenne, joka eristää viinin ympäröivästä ilmasta ja pitää sen viileänä pidempään ilman jäitä ja ne on usein valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai muovista. Tuplavallinen viinicooleri ja muut eristävät jäähdyttimet pitävät samppanjan viileänä ilman jääpaloja.

Hihamallinen geelitäytteinen viininjäähdytin viilennetään pakastimessa, jonka jälkeen se sujautetaan kylmänä pullon ympärille. Jäähdytin viilentää pullon nopeasti sekä pitää kylmän pullon kylmänä pitkään. Nämä jäähdyttimet kiristetään tiukkaan pullon ympärille, joten viinille ja kuohuviinille on molemmille omat mallinsa.

Vinkki: Säilytä viininjäähdytin pakastimessa niin se on aina käyttövalmiina!

Samppanjajäähdytin

Iso samppanjajäähdytin sopii usemmalle viini- ja samppanjapullolle ja lisäksi samppanajäähdyttimeen mahtuu myös hyvin jäitä. Isossa jäähdyttimessä on tärkeää käyttää sekä vettä että jäitä, sillä jäät yksinään eivät jäähdytä juomia tehokkaasti. Muista myös että kaikki jäähdyttimet kondensoivat vettä astian pinnalta, joten muista suojata herkät pöytäpinnat!

Kuohuviinipullonsulkija

Kuohuviinipullonsulkijalla pidät kuplat tallessa pitkän serviisin aikana, varsinkin jos tarjolla on useita eri laatuja ja säilöt juomatta jääneet avatut pullot seuraavan aamun brunssille.

Jääpalat

Jääpalamuotilla kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää useammalla muotilla monta kierrosta jäitä, jotta jäitä olisi tarpeeksi. Niitä nimittäin menee! Laita jäät pusseihin pakastimeen odottamaan juhlia sitä mukaa kun ne valmistuvat.

Iso jääpalamuotti

Jääpalamuottia valitessa kannattaa hankkia cocktaileja varten silikoninen jääpalamuotti isommassa koossa. Isompi jääpala näyttää tyylikkäältä drinkkilasissa ja sulaa hitaammin, viilentäen juoman pidemmäksi aikaa laimentamatta sitä liikaa.

Silikoninen jääpalamuotti kannella

Silikoninen jääpalamuotti kannella on näppärä kun tarvitaan iso määrä paloja kannuhin ja samppanjamaljoihin. Kannellisia muotteja voi kasata päällekkäin pakastimeen!

Jääpala-astia bambukannella

Jääpala-astia on loistava kun haluat tarjoilla vieraillesi jääpaloja itsepalveluna. Varaa isot pussit jääpaloja pakastimeen ja täytä niistä tarvittaessa jääpala-astiaa. Jääpala-astia pitää jääpalat muodossaan noin viisi tuntia huoneenlämmössä.

Cocktailien tarjoilu

Niin koti- kuin ammattibaareissa juomaravistin eli shaker on kaikkein tärkein työväline. Shaker on pääosassa raskaita ainesosia sisältävien juomien valmistuksessa. Shakerissa ravistamalla saat sekoitettua vaikeasti sekoittuvatkin aineet, kuten kerman, kananmunan, siirapit ja liköörit tasaiseksi ja kuohkeaksi. Shaker on varmasti jokaisen baarin ja kotibaarin tärkein hankinta, sillä ilman sitä ravistettuja juomia on vaikea valmistaa.

Shaker

Kiiltäväpintainen teräksinen parisienne tyylinen cocktail shaker on aina hyvä valinta. Tällä kolmiosaisella shakerilla, jossa mukana kansi, runko ja siivilä, onnistuu aloittelijakin juomien sekoittamisessa heti ensimmäisellä yrittämällä. Kaikki shakerin osat voidaan myös puhdistaa astianpesukoneessa.

Cocktailtikku

Cocktailtikuilla luot viimeiset silaukset drinkkiesi koristeluun. Käytä rohkeasti hedelmiä, marjoja ja yrttejä. Kokeile eri muotoja kuten spiraaleja, lohkoja, palloja tai renkaita.

Sekoituslasi

Pääasiassa väkevistä juomista valmistettavat cocktailit, kuten Manhattan valmistetaan ravistamisen sijaan sekoittamalla. Nokallinen sekoituslasi tekee hommasta tyylikästä ja helppoa.

Sekoitustikku

Sekoitustikulla sekoitat cocktailisi tyylillä. Valikomastamme löydät klassikot kuten: pöllöt, pääkallot, flamingot ja viime kesän superhittiin täydelliset ananastikut!