Termospullot ja ruokatermokset

Termospullo, tuo klassinen kumppani retkillä, työpaikalla ja harrastuksissa on paljon enemmän kuin vain tavallinen juomapullo. Se on monipuolinen väline, joka voi pitää juomasi kuumana tai kylmänä tunteja. Lapsiperheessä ruokatermos on erinomainen tapa kuljettaa hyviä ja ravitsevia ruokia epäterveellisten välipalojen sijasta. Kun on kiire koulusta kerhoon tai urheiluharrastuksiin, hyvät helposti mukaan otettavat eväät pelastavat huononkin päivän. Tässä blogikirjoituksessa esittelemme meidän suosituimpia termoksia ja miten niiden käytöstä saat kaiken hyödyn irti. 

Markkinoilla on laaja valikoima eri kokoisia ja mallisia termospulloja ja ruokatermoksia joten kannattaa miettiä, missä ja kuinka paljon sitä käytät. Pieni termospullo sopii hyvin lyhyille retkille tai työpaikalle, kun taas iso termospullo on kätevä pidemmillä vaelluksilla tai perhekäyttöön. Pieni ruokatermos sopii yhden hengen annoksille, kun taas iso ruokatermos pitää ruoan lämpimänä koko perheelle. Termospulloa valitessa kiinnitä huomiota myös termoksen kannen tiiviyteen ja helppokäyttöisyyteen.

Termospullo on myös ekologinen valinta. Sen avulla voit vähentää kertakäyttöisten muovipullojen ja pahvimukien käyttöä, mikä vähentää ympäristökuormitusta. Investoimalla laadukkaaseen termospulloon tuet kestävää kehitystä ja voit nauttia juomistasi ympäristöystävällisesti.

Ibili termospullo 7 dl 17,90€

Termospullon ja ruokatermoksen käyttö

Ennen kuin täytät termospullon, esilämmitä se kuumalla vedellä tai jäähdytä kylmällä vedellä. Tämä auttaa pitämään juoman halutussa lämpötilassa pidempään. Kaada kuumaa tai kylmää vettä pulloon, sulje kansi ja anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Tyhjennä sitten pullo ja täytä se haluamallasi juomalla. Tyhjennä ja kuivaa ruokatermos aina huolellisesti ennen ruoan lisäämistä.

Termoksen puhtaanapito on tärkeää, jotta vältät bakteerien kasvun ja epämiellyttävät hajut. Useimmat termokset voi pestä käsin, mutta tarkista termospullon pesuohjeet. Käytä lämmintä vettä, astianpesuainetta ja tarvittaessa pulloharjaa. Muista puhdistaa myös kansi ja tiivisteet huolellisesti.

Ruokatermokseen voi laittaa monenlaista ruokaa:

Keitot ja padat: Ruokatermos pitää keitot ja padat kuumina tunteja, joten voit nauttia lämmintä ruokaa missä tahansa.

Pasta ja riisi: Erilaiset pastat ja riisiruokalajit säilyvät hyvin ruokatermoksessa.

Salaatit: Jos käytät ruokatermosta kylmien ruokien säilytykseen, salaatit pysyvät raikkaina ja viileinä.

Ruokatermos

Ibili ruokatermos 1L 25,90€

Vinkkejä käyttöön:

Älä täytä termospulloa aivan piripintaan: Jätä hieman tilaa kannen sulkemiseen, jotta juoma ei roisku.

Käytä erillistä kuppia: Jos termospullosi kansi ei toimi juomakuppina, ota mukaan pieni kuppi, josta voit juoda mukavammin.

Pidä termospullo pystyasennossa: Tämä vähentää mahdollisten vuotojen riskiä ja auttaa pitämään juoman lämpötilan tasaisena.

Leikkaa ruoka pienemmiksi paloiksi: Tämä auttaa säilyttämään lämpötilan tasaisena ja tekee ruoan annostelusta helpompaa.

Termospullo on uskomattoman käytännöllinen ja monipuolinen väline, joka sopii moneen eri tilanteeseen. Oikein käytettynä se pitää juomasi juuri oikean lämpöisenä ja on samalla ympäristöystävällinen valinta. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua hyödyntämään termospulloasi entistä paremmin!

neljä erikokoista teräksistä termospulloa rivissä