Veitsiteline keittiöveitsille

Miten varmistan veitsieni säilytyksen turvallisesti sekä veitsille, että käyttäjälle. 

Olipa keittiöveitsesi kallis tai edullinen, näillä vinkeillä pidät sen hyvässä kunnossa. Veitsien oikea säilyttäminen pitää keittiöveitsesi huipputerässä ja suojaa sinua vahingoilta. Hyvässä säilytystavassa on kolme tärkeää asiaa, veitsen terä on suojassa, veitsi on hyvin saatavilla ja veitsi ei ole tiellä. Hyviä ja turvallisia tapoja säilyttää keittiöveitsiä on esimerkiksi nämä kolme: Veitsitukki, seinään kiinnitettävä veitsimagneetti ja vetolaatikkoon sijoitettava veitsiteline. Kaikissa vaihtoehdoissa on omat hyvät puolensa.

Pidä mielessä myös säilytystavan valinnassa, että keittiöveitsesi ovat lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. 

Veitsitukki

Veitsitukki pitää veitsesi hyvin suojattuna, mutta silti hyvin saatavilla. Vino veitsitukki on on pystymallista veitsitukkia parempi valinta, mikäli keittiön välitila on normaalia matalampi. Veitsitukkiin pitää aina laittaa vain puhtaita ja kuivia veitsiä, mutta tukin puhdistus on hyvä pitää mielessä veitsitukin valinnassa. 

Yleensä tukille riittää imurointi päältä ja pyyhkiminen kostealla liinalla. Joissain malleissa on irrotettava sisäosa, joka helpottaa tukin puhdistusta.

Veitsimagneetti

Veitsimagneetissa säilytät keittiöveitsesi näyttävästi esillä. Varsinkin hienoja japanilaisia kokkiveitsiä on myös kiva katsella ja magneettinen veitsiteline tuo veitsesi upeasti näkyviin. Varmista magneettia ostaessasi, että seinäkiinnitys on sopiva seinääsi, jotta veitsimagneetti pysyy varmasti turvallisesti seinässäsi kiinni. Veitsimagneetti tulee aina kiinnittää tukevasti ruuveilla, liimat tai kaksipuoliset teipit eivät takaa turvallista kiinnitystä.

Veitsiteline vetolaatikkoon

Vetolaatikkoon sijoitettava veitsiteline keittiöveitsille on hyvä valinta silloin kun veitset halutaan pitää järjestyksessä, mutta kuitenkin piilossa. Vetolaatikkoon asetettavan veitsitelineen valinnassa kannattaa mitata vetolaatikko huolella, koska näissä ei ole standardoituja mittoja.

Teräsuoja

Jos omistat vaikka vain pari tärkeintä keittiöveistä, etkä halua enempää, on teräsuoja hyvä valinta. Veitset voi teräsuojan kanssa säilyttää vetolaatikossa muiden keittiövälineiden kanssa. Yksi vaihtoehto säilyttää veitsiä, jos kotoasi ei löydy uteliaita lapsia tai lemmikkieläimiä, on pöydällä keittiöliinan päällä tai sen sisään käärittynä. Suosittelemme teräsuojan käyttöä, jos säilytät keittiöveistä työtasolla.