Veitsen teroittaminen läpivedettävällä hahloteroittimella

Hahloteroitin pitää teroituskulman kohdallaan

Läpivedettävä hahloteroitin on kaikista teroittimista ehdottomasti helppokäyttöisin. Hahloteroitinta voi suositella silloin, jos oikean teroituskulman pitäminen teroittaessa tuottaa vaikeuksia. Hahloteroittimella veitsen teroittaminen käy yksinkertaisesti vetämällä veistä koko terän mitalta teroittimen läpi. Teroittamisen jälkeen veitsi on pesun ja kuivaamisen jälkeen käyttövalmis.

Hyvä valinta läpivedettävistä hahloteroittimista on Vulkanus teroitin.

Vulkanus teroittimessa on ristikkäin pystyssä kaksi teroitussauvaa, joiden teroituspinnat ovat kovametallikarbidia. Jousitetut teroitussauvat liikkuvat omissa sivuhahloissaan veitsen terän aikaansaaman paineen mukaisesti. Veitsen teroituskulma pysyy hahlossa oikeana.

Vulkanus hahloteroitin teroittaa oikeassa kulmassa sekä japanilaisen että eurooppalaisen veitsen niin kauan kun itse veitsen teräkulma on pysynyt oikeana. Jos veistä on teroitettu esim. puikolla väärään kulmaan Vulkanus toistaa väärän kulman, jolloin tulos ei ole paras mahdollinen.

Myös pelkästään japanilaisille veitsille on olemassa omia läpivedettäviä hahloteroittimiaan. Esimerkiksi Global valmistaa tällaista teroitinta, joka soveltuu hyvin kaikkien japanilaisten veitsien teroittamiseen.

Globalin hahloteroittimella voi teroittaa kaikki japanilaiset veitset.

Suositut hahloteroittimet verkkokaupassamme