Hiiliteräspannut

Hiiliteräspannusta saa pienellä vaivannäöllä parhaan pannun niin kovaan paistamiseen, kuin tarttuvienkin raaka-aineiden valmistamiseen. Hiiliteräspannu saa tarttumattoman pintansa rasvapolton kautta. Hiiliteräspannun rasvapoltto ottaa hieman aikaa, mutta meidän ohjeillamme onnistuu varmasti kotonakin. Rasvapoltto tapoja on käytännössä kaksi eli liedellä/avotulella, tai uunissa.

Pintaan poltetun rasvan takia hiiliteräspannua ei tule pestä astianpesuaineella, eikä se käy happamien raaka-aineiden, kuten esim. tomaattimurskan tai viinin hauduttamiseen, koska hapot poistavat rasvan pinnasta. Toki jos rasva lähtee pannun pinnasta pois voi sen hangata puhtaaksi teräsvillalla ja uusia rasvapolton. Hiiliteräspannu menee vaihtoon vasta, kun siitä paistaa päivä läpi.

Hiiliteräspannu sopii kaikille liesille, myös induktioliedelle.

Lue vinkit hiiliteräspannun käyttöön asiantuntijablogistamme!