Valurautapannut

Valurautapannut käyvät loistavasti esim. blinien, lettujen ja pihvien paistamiseen antaen vertaansa vailla olevan paistopinnan. Myös kasvikset kuten vaikka parsakaali saa aivan uutta syvyyttä makuun, kun siihen otetaan valurautapannulla rohkeasti väriä. Kuitenkin painonsa takia valurautapannu ei ole välttämättä jokapäiväiseen käyttöön paras valinta.Kaikki valurautapannut valikoimassamme ovat rasvapoltettu tehtaalla, joten kotona niiden ylläpitoon riittää ohuen öljykerroksen pintaan laittaminen silloin tällöin, niin että pinta pysyy kiiltävänä. Valurautapannu kannattaa pestä vedellä ilman pesuaineita. Mikäli valurautapannun pintaan tuntuu jäävän pesun yhteydessä jotain kiinni, siinä voi keittää hieman vettä ja hangata lian pois tiskiharjalla. Ruokaa tässä pannussa ei kannata säilyttää, jottei se ruostu. Kuitenkin ruostunutkin pannu on vielä pelastettavissa hankaamalla ruosteet pois ja öljyämällä pannu uudestaan. Myös pannun rasvapolttoa on mahdollista uusia kotioloissa, joko liedellä tai uunissa. Valurautapannut käyvät kaikille liesityypeille, myös induktiolle. 

Lue vinkit valurautapannun käyttöön asiantuntijablogistamme!

Näytetään kaikki 22 tulosta